Studiepoeng:60
Studiested:Nett
Oppstart:Vår og høst
Studieprogresjon:Fulltid og deltid
Registreringsavgift:2 400 kr
Semesteravgift 23/24:Fulltid 42 000 kr - Deltid 21 000 kr
Støttes av Lånekassen:Ja

Årsstudium i grunnleggende ernæring skal gi studentene et teoretisk grunnlag for å forstå humanernæring i et biokjemisk, fysiologisk, helsemessig og samfunnsmessig perspektiv.

Dette studiet tilbys ikke studieår 2024/2025.

Fagområdet omfatter sammenhenger mellom kosthold, næringsstoffer og helse. Sentralt i faget står offisielle anbefalinger for ernæring og kosthold som er gitt for å fremme helse blant enkeltindivider og befolkningen generelt. Studiet er evidensbasert og ernæringsvitenskapelig forskning er grunnleggende i fagområdet.

Studiet er primært rettet mot personer med utdanning innen helsefag fra universitet eller høgskole som ønsker ernæringskompetanse, eksempelvis sykepleiere, leger, fysioterapeuter, kiropraktorer, farmasøyter eller lignende.

Årsstudium i grunnleggende ernæring tilbys kun som nettstudium. Det vil være obligatoriske samlinger på årsstudium i grunnleggende ernæring slik at du må være innstilt på å komme til skolen en til tre ganger i løpet av studieåret.

 

Forkurs i kjemi

Studenter som ikke har kjemi fra videregående skole, eller tilsvarende faglig grunnlag fra annen utdanning, anbefales å gjennomføre et forkurs i kjemi før oppstart av studiene. Studiene inneholder noe kjemi, og en introduksjon eller repetisjon av den grunnleggende kunnskapen vil erfaringsmessig oppleves som en fordel for faglig forståelse og læringsutbytte.

Høst: Forkurset tilbys ved AMH i Oslo og på nett. Forkurset i kjemi holdes på AMH i Oslo i august, ca 1 uke før ordinær studiestart. Kurset er på totalt 15 timer fordelt på tre dager.

Vår: Forkurset tilbys kun på nett.

Kursavgift kr 3 000.

Opptakskrav (GE)

Opptakskrav til Grunnleggende ernæring er:

1. Bestått anatomi & fysiologi (30 studiepoeng) ved AMH eller tilsvarende utdanning fra annen utdanningsinstitusjon, eller

2. Relevant godkjent helsefaglig 3-årig utdanning fra høyskole eller universitet.

Opptaket er regulert av Forskrift om opptak til høgre utdanning.

Søknadsinformasjon

Søke studieplass

Ved AMH foregår hele opptaket lokalt på høyskolen. Det vil si at du må søke via vårt søknadsskjema for å få opptak til studier. Etter at søknadsskjemaet er sendt inn, vil du få tilsendt en bekreftelse på e-post.

Dokumentasjon på opptaksgrunnlaget

Opptakskravet til studier ved AMH er generell studiekompetanse. Søkere som ikke har generell studiekompetanse, kan få vurdert om de kvalifiserer for opptak til studier med bakgrunn i realkompetanse, dispensasjon eller betinget opptak.

Dokumentasjon på opptaksgrunnlaget legges ved søknaden når du søker i søknadsmodulen. Søknadsdokumentasjon som ikke er lastet opp i søknadsmodulen kan ettersendes per post til: Atlantis Medisinske Høgskole, Trondheimsveien 2, 0560 Oslo. Merk konvolutten med «Opptak».

Dokumentasjonen på opptaksgrunnlaget trenger ikke å være bekreftede kopier, men kopiene må være av god kvalitet. Søker er selv ansvarlig for at den innsendte dokumentasjonen er korrekt.

Studiekontrakt

Søkere som får tildelt studieplass vil få tilsendt en studiekontrakt som skal signeres. For å være sikret studieplass, må signert studiekontrakt returneres til høyskolen innen to uker. Opptaket er betinget av at vi mottar dokumentasjon på at opptakskravet for aktuelle studium er oppfylt.

Du vil motta en endelig bekreftelse på opptak når signert studiekontrakt og dokumentasjon på studiekompetanse/realkompetanse er mottatt av høyskolen.

Dersom du har spørsmål vedrørende opptaket og den videre prosessen, kan du sende en epost til: opptak@amh.no

Ønsker du kontakt med en studieveileder kan du ringe oss på telefon 23 20 11 00, eller sende en epost til: studieveiledning@amh.no

Angrerett

Etter angrerettloven har du 14 dagers angrerett etter kontraktinngåelse. Dato regnes fra når kontrakten er signert av begge parter. Ved bruk av angreretten, annulleres kontrakten og du har ingen forpliktelser overfor høyskolen.

Studieavgift

Alle studiene ved høyskolen er offentlig godkjente. Det betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

Studieavgift for stedlige og nettbaserte studier, studieåret 2023/2024:

Studieprogram
Pr. semester
Bachelor fulltid 42 000
Årsstudium fulltid 42 000
Halvårsstudium fulltid 42 000
Bachelor deltid 21 000
Årsstudium deltid 21 000
Halvårsstudium deltid 21 000

 

Studieavgift for stedlige og nettbaserte studier, studieåret 2024/2025:

Studieprogram
Pr. semester
Bachelor fulltid 44 300
Årsstudium fulltid 44 300
Halvårsstudium fulltid 44 300
Bachelor deltid 22 150
Årsstudium deltid 22 150
Halvårsstudium deltid 22 150

Emnebeskrivelser; grunnleggende ernæring

1. semester:  Grunnleggende ernæring 1 (30 studiepoeng)
Emnet fokuserer på biokjemi relatert til metabolisme av de energigivende næringsstoffene (karbohydrater, proteiner og fett), samt fordøyelse og opptak av disse. Man lærer også om beregning av energibehov, og vurdering av inntak av de energigivende næringsstoffene opp mot offisielle anbefalinger.

2. semester: Grunnleggende ernæring 2 (30 studiepoeng)
Emnet består av 3 hovedtema; matvarekunnskap, vitaminer og mineraler og kosthold og helse. Kosthold ved forebygging av livsstilsykdom vektlegges i temaet ”kosthold og helse”.

Veien videre etter årsstudium i grunnleggende ernæring

Videre utdanning

Årsstudium i grunnleggende ernæring er primært rettet mot personer med utdanning innen helsefag fra universitet eller høgskole som ønsker ernæringskompetanse.