GRADUATE ENTRY MD PROGRAMME VED UNIVERSITY OF NICOSIA

Etter fullført bachelor i medisin ved AMH kan du søke deg inn på det 5-årige medisinstudiet ved University of Nicosia i Kypros.

Graduate Entry Doctor of Medicine Degree ved University of Nicosia er et studieprogram for studenter som allerede har oppnådd en grad fra høyere utdanning. Graduate Entry MD-programmet er utviklet i samsvar med EUs yrkeskvalifikasjonsdirektivs kriterier (søknad om formell godkjenning er under behandling), er akkreditert av kvalitetsorganet for høyere utdanning i Kypros (CYQAA) og følger standard for World Federation for Medical Education (WFME). Programmet danner derav et godt grunnlag for studenter som ønsker å praktisere medisin i EU/EØS.

Med en fullført Bachelor i medisin fra AMH vil du ha kunnskap innen medisinske basalfag som kjemi, biokjemi, anatomi og fysiologiske prosesser i kroppen, noe som gir deg nødvendig kompetanse for å følge videre profesjonsstudier i medisin på Kypros. Studiet ved UNIC følger en naturlig progresjon med oppbygning fra medisinske basalfag og pre-kliniske fag de første årene, til en større andel klinisk og praksisbasert tilnærming de to siste årene.

Studenter fra AMH som får opptak til Graduate Entry MD-programmet vil automatisk få innvilget et stipend på 20% av UNIC.

Vi gjør oppmerksom på at University of Nicosia nylig har søkt om godkjenning i EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv og at studiet fremdeles undergår godkjenning. Regelverk og avtaler vedrørende autorisasjon mellom Norge og andre land er gjeldende i dag og AHM kan ikke gi noen garanti for at disse forblir uendret i fremtiden. 

Opptakskrav 

For å søke om studieplass må du oppfylle følgende minstekrav:

  • Karaktersnitt C eller bedre fra Bachelor i medisin fra AMH
  • Bestått engelsk språkprøve med enten 6.5 i overall score fra IELTS (minimum 6.5 på skriftlig og minimum 6.0 på andre deler), eller bestått TOEFL-test med minimum 213 overall score
  • Bestått opptaksprøve (MCAT) med minimum score 498

Søkere som møter ovennevnte krav inviteres til opptaksintervju. Søkere må bestå opptaksintervju samt kunne dokumentere relevant arbeidserfaring eller frivillig arbeid i helserelaterte felt.

Studentliv

UNIC holder til i fine omgivelser i hovedstaden Nikosia der kulturarv og unik historie preger byens arkitektur. I gamlebyen, også kjent som The Walled City, tilbys en rekke aktiviteter og arrangementer, her er det også muligheter for å nyte god mat og drikke. Dersom man har lyst på et strandbesøk, er det enkelt fremkommelig til nærmeste strand utenfor byen.

Det internasjonale miljøet ved universitetet er stort, og det finnes mennesker fra nærmere 100 forskjellige land som studerer ved UNIC. Studiestart i høstsemesteret innebærer en fadderuke (Orientation Programme) som er designet for å introdusere nye studenter for hverandre og for studentmiljøet ved universitetet. Ved studiestart blir internasjonale studenter inkludert i det internasjonale miljøet. Engelsk er et utbredt språk på Kypros som også muliggjør uanstrengt kommunikasjon, både i- og utenfor studiene.

På universitetet finnes studentforeninger og klubber hvor du som student kan engasjere deg, ha en sosial møteplass, møte nye mennesker og ha det gøy underveis i studiene. Klubbene har hovedfokus på fritidsaktiviteter og arrangementer, og dannes på grunnlag av blant annet sosiale-, akademiske-, sportslige- eller kunstneriske interesser. Studentforeningene gir derimot en plattform for studenter som er spesielt interesserte i en karriere- eller yrkesvei, og er med på å gi relevant informasjon og erfaring som senere kan danne grunnlag for å ta riktige valg mot en ønsket karriere. Herunder ligger blant annet forelesninger, besøk og samarbeid opp mot relevante organisasjoner.

Bolig

Studenter kan velge å leie bolig gjennom universitetets offisielle studentboliger. Studentboligene ved UNIC er moderne, urbane, og inneholder en rekke fasiliteter. Disse er fordelt på tre ulike boligkomplekser: SIX, U & TRIANGLE. Alle studentboligene har beliggenhet i nærheten av campus. Det er også muligheter for privat leie av hotell, leilighet eller hus. Universitetet tilbyr veiledning og hjelp for internasjonale studenter når det kommer til alt fra huskelister før avreise, søknad om oppholdstillatelse, henting på flyplassen, leie av bolig mm.

Vi gjør oppmerksom på at det over tid kan forekomme endringer i studiemodell/opptakskrav etc. ved eksterne samarbeidsinstitusjoner og at AMH aldri kan gi noen garanti for plass på videre studier ved andre utdanningsinstitusjoner.

Har du spørsmål om videre utdanning? Ta gjerne kontakt med studierådgiver på e-post: studieveiledning@amh.no