Det er ikke enkelt å bestemme seg for valg av utdanning. Kun de færreste vet hva de «vil bli» i en alder av 18-19 år, og heldigvis har synet på utdanning endret seg. I dag snakker vi om livslang læring og det er helt vanlig å bygge sin utdanningsportefølje gjennom livet.

Kanskje jobber du med mennesker og føler behov for å øke din kompetanse om menneskekroppen, både hvordan den fungerer normalt og også få kunnskap om de vanligste sykdommer, symptombilde og behandling. Ved å velge nettstudier ved AMH kan du studere når du vil og hvor du vil, og du kan kombinere jobb og studier!

Eller kanskje er du en som vurderer yrke, men ikke har bestemt deg? Mange som lurer på om de skal ta en helsefaglig utdanning,  som for eksempel medisin, tannlege eller fysioterapi, er usikre på hvordan de vil trives med fagkombinasjonene. Kanskje er man også usikker på i hvilken grad man vil kunne tilegne seg teorifagene i en mer realfagsorientert retning. En del lurer også på om de kanskje egentlig heller vil ha en mindre akademisk og mer praktisk rettet utdanning. Spørsmålene man stiller seg er mange!

Ved AMH kan du ta en selvstendig halvårsenhet innen Anatomi og fysiologi (30 studiepoeng). Dette kan være et supert valg for å tilegne deg solid, grunnleggende kompetanse innen kroppens normale fungering. Studiet utgjør første semester i Årsstudium i grunnleggende medisin, så ved å legge til emnet Sykdomslære (30 studiepoeng) kan du bygge på til et årsstudium.  Du kan ta både halvårsenheten og årsstudiet ved alle våre studiesteder, om du ønsker å studere ved skolen i Oslo, ved vårt studiested i Spania eller på nettskolen – så er dette opp til deg!

Årsstudiet kan du bruke som selvstendig og verdifull tilleggskompetanse til annen utdanning, eller du kan bruke det som et «foundation year» for en solid plattform i de medisinske basalfagene før du eventuelt søker videre helsefaglig utdanning.

Visste du også at hvis du skulle få lyst til å gå videre med mer praktiske studier og velge en Fagskoleutdanning i massasjeterapi (60 studiepoeng) ved Institutt for helhetsterapi, så vil du kunne få fritak for grunnmedisin på bakgrunn av bestått Årsstudium i grunnleggende medisin ved AMH?

Det å ta utdanning er aldri bortkastet, og veien behøver ikke være fastsatt fra dag 1. Vi ved Atlantis Medisinske Høyskole er opptatt av å gi DEG grunnleggende kompetanse, og mulighet til å gjøre gode valg når du skal velge utdanningsløp, uavhengig av hvordan akkurat DIN vei tilslutt vil se ut!

Trenger du studierådgivning? Ta kontakt med vår flinke studierådgiver for uforpliktende veiledning om dine muligheter!