Vi har nå levd med korona og ulike smitteverntiltak i over 10 måneder. Selv om sydenturer måtte avlyses og håndspriten stod klar i alle slags lokaler, fikk vi i sommer et lite avbrekk fra de største tiltakene og bekymringene. Nå er regler og tiltak skjerpet kraftig inn og vi må fortsatt vente en stund på det milde vårværet. Bekymringer, kjedsomhet, ensomhet, og savnet etter treningssentre, venner og familie er tilbake, og føles som en omkamp ingen har bedt om og alle gjorde sitt beste for å unngå.

Året har vært kjedelig for alle, men har også satt en særlig demper på studielivet. Som høyskole- eller universitetsstudent kan man vanligvis forvente nye opplevelser og nye venner, samarbeide om å lære nye ting og finne ut hva man vil gjøre i voksenlivet. På toppen av dette får man et helt nytt ansvar for egen læring. Ingenting er mer fjernt fra å sitte alene foran PCen og se på små firkanter av medstudenter. Eller lete frem motivasjonen til å ta fatt på pensum alene.

Vi gleder oss veldig til å få studenter tilbake på skolen og håper det går bra med dere alle i mellomtiden. Vi iverksetter flere tiltak som kan gi litt økt trivsel i denne perioden. I desember startet vi med Kahoot på Zoom og vil fortsette med dette utover våren. Det ble også testet ut Zoom-lunsj. Når det igjen blir tillatt med utendørs arrangementer vil vi komme i gang med turgruppe(r) for de som vil strekke på beina og møte medstudenter. Vi planlegger også filmkveld via Netflix Party, Zoom eller lignende. Alle studenter ved AMH får oppdatert informasjon og invitasjon til å delta på studieveiledningssiden i Its Learning.

Du kan alltid ta kontakt med studierådgiver på studieveiledning@amh.no hvis du har spørsmål om vårt studietilbud, studieløpet ditt, eller bekymringer knyttet til din studiehverdag. Du kan også ta kontakt hvis du ønsker informasjon om helse- og samtaletilbud for studenter og unge voksne.