• Studiene er offent­lig godkjent (akkrediterte) i Norge
  • Studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen
  • Undervisningen er på norsk
  • Tilbud om studentboliger

AMH avdeling Spania holder til i moderne og funksjonelle undervisningslokaler i Fuengirola, en by og kommune på den spanske solkysten (Costa del Sol) i det sørlige Spania i provinsen Málaga og den autonome regionen Andalucía.

Fuengirola

Langs solkysten ligger byer som Nerja, Torremolinos, Benalmádena, Marbella og Estepona, og litt inn i landet ligger kjente byer som Sevilla, Córdoba og Granada (her ligger også skiparadiset Sierra Nevada med sine 110 km med alpinløyper i verdensklasse). Området har subtropisk klima og mer enn 300 soldager i året. Her finnes utallige flotte og rene strender, et rikt og variert kulturliv, og en fantastisk natur med en rekke nasjonalparker og naturreservater hvor du kan bedrive vandreturer i fjellet, sykling, klatring og rafting.

Studietilbudet ved avdeling Spania

Ved vår studieavdeling i Spania kan du ta et halvårsstudium i anatomi og fysiologi, årsstudium i grunnleggende medisin eller første del av bachelor i medisin eller ernæring (du må fullføre bacheloren din ved vårt studiested i Oslo eller på nettskolen). Oppstart av 2. studieår (bachelor) i Spania avhenger av studenttallet. Velger du å fullføre bacheloren din på nettskolen og bli boende i Spania, er du velkommen til å benytte høyskolens fasiliteter i studietiden. Undervisningslokalene er trivelige og moderne med sentral beliggenhet i Fuengirola. Se studietilbudet i Spania her.

Kollokvie

Undervisning på norsk
Studenter ved avdeling Spania følger samme studie-/emneplan som studenter ved avdeling Oslo og nett, og foreleserne som benyttes til undervisningen er de samme ved alle tre avdelinger. Studiene som tilbys ved avdeling Spania er offent­lig godkjent i Norge, som betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

Sosialutvalget
Sosialutvalget består av studenter som sammen jobber for å skape et best mulig studentmiljø på skolen. Utvalget arrangerer utflukter/turer, fadderuken, eksamensfester og flere andre hyggelige sammenkomster i løpet av året.

Fjelltur – La Concha i Marbella, Málaga
Faddergruppe på stranden i Fuengirola

Bosted
AMH kan tilby studentene ett-/to-soveroms leiligheter i leilighetshotellet Hotel Myramar. Leilighetshotellet ligger kun noen hundre meter fra skolen, Middelhavet og Fuengirola sentrum. Leilighetene er pent møblerte og inneholder stue, bad og kjøkkenkrok. Samtlige leiligheter har terrasse. For ytterligere informasjon om hotellet, se www.myramarhoteles.com

Studenthotell
Studenthotellet

Husleie varierer med lengde på semester og type leilighet. Husleie for en 2-soveroms leilighet (to studenter deler leilighet, eget soverom) vil normalt ligge mellom 2000 og 2500 euro per student per semester. For en 1-soveroms leilighet (én student alene) vil husleie normalt ligge mellom 2000 og 3000 euro per semester. Husleie inkluderer internett, strøm og oppvarming, samt vask av leilighet, håndklær og sengetøy.

Du kan velge å leie bolig privat. Det finnes et stort utvalg av boliger til leie i Fuengirola. Kasa Coast er i følge tidligere studenter en seriøs utleiemegler, som har et bredt utvalg av leiligheter/hybler – www.kasacoast.com

Forsikring
Studentene som skal studere i Spania må ha med seg Europeisk helsetrygdkort. Helsetrygdkortet gir deg rett til dekning av nødvendig medisinsk behandling ved sykehus og/eller hos behandler som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i Spania. Du har rett til dekning på samme vilkår som landets innbyggere, og du må betale de samme egenandelene som landets innbyggere.

Helserettighetene du har etter EØS-avtalen er begrenset. Det er derfor viktig å ha en privat forsikring i tillegg til helsetrygdkortet. ANSA (organisasjonen for norske studenter i utlandet) tilbyr komplett forsikring for deg som studerer i utlandet, til en studentvennlig pris. For ytterligere informasjon, se www.ansa.no/forsikring

Tilleggskurs i kjemi
Ved AMH Spania tilbyr vi intensivkurs i kjemi for videregående skole (Kjemi 1 og Kjemi 2). Studenter som ikke har hatt kjemi tidligere (Kjemi1/Kjemi2 eller tilsvarende), og planlegger å gå videre på profesjonsstudiet i medisin etter fullførte studier ved AMH, anbefales å ta intensivkursene i kjemi. Det samme gjelder studenter som planlegger å fortsette på en master etter fullførte studier ved høyskolen.

Kjemi 1 blir arrangert i høstsemesteret og Kjemi 2 i vårsemesteret. Det er undervisning 1-2 ganger i uken. Undervisningen gis i form av strukturerte forelesninger, demonstrasjonsforsøk og kollokvier. Kjemikursene inkluderer ikke labøvelser. Labkurs er frivillig og kan evt. tas på en videregående skole i Norge. Det er ingen eksamen etter endt undervisning. Studenter som ønsker å avlegge offentlig eksamen, må melde seg opp som privatist i Norge.

Kursavgift:

  • Kjemi 1 (48 timer): kr 6.500
  • Kjemi 2 (48 timer): kr 6.500
  • Kjemi 1 og Kjemi 2: kr 11.000

Spanskkurs
Vi tilbyr våre studenter nybegynnerkurs i spansk. Spansk 1A blir arrangert i høstsemesteret, Spansk 1B i vårsemesteret. Begge kursene er på 20 timer, fordelt over 10 uker. Spansk 1B bygger direkte på Spansk 1A. Kursene holdes på skolen.

Kursavgift:

  • Spansk 1A (20 timer): kr 1.700
  • Spansk 1B (20 timer): kr 1.700
  • Spansk 1A og Spansk 1B: kr 3.000

FOR STUDENTER SOM HAR MED BARN

Norsk skole (1.-10. klasse): Den norske skolen Málaga – tlf: +34 952 577 380 – epost: post@dnsmalaga.com – www.dnsmalaga.com

Barnehager: Svensk barnehage tilknyttet Svenska Skolan i Fuengirola – tlf: +34 952 475 076 – epost: info@skolan.es – https://sites.google.com/skolan.es/hem

Ta kontakt med administrasjonen i Spania for ytterligere informasjon om barnehager.

Praktiske spørsmål
Vi hjelper deg gjerne med å tilrettelegge ditt studieopphold i Spania. Ta kontakt med postspania@amh.no