Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold

Silje Bjørnstad.
Foto: Ann Kristin Engebakken

Tidligere student Silje Bjørnstad har gitt ut boken «Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold» sammen med forfatterkollega Susanne Soydan. Silje har formell utdanning innen trening og en bachelor i ernæring fra AMH, samt erfaring med veiledning og coaching innenfor trening og kosthold. Hun arbeider som instruktør, personlig trener og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er også forfatter og frilansjournalist og skriver fast for blant annet VG Vektklubb og Shape Up.

Boken er et resultat av tilbakevendende spørsmål fra jenter som ønsker å «komme i form» og/eller «stramme opp», mao ønsker å forme kroppen. «Det vi erfarer er at mange med denne målsettingen ikke når målene sine fordi de ikke trener eller spiser optimalt for å bygge muskler. Derfor ville vi presentere en måte å forme kroppen gjennom å bygge muskler med tung, basic styrketrening og å spise nok næringsrik mat, som også gir flere helsemessige fordeler. I boken legger vi derfor også vekt på de positive helseeffektene man får, både fysisk og psykisk, ved å trene styrke og spise næringsrikt».

 Boken er ikke en diettbok eller en presentasjon av en «ny og revolusjonerende treningsmetode», men et redskap for de som har lyst til å forme kroppen på en sunn og fornuftig måte med vanlig basis styrketrening og nok næringsrik mat.