Tredjeårsstudent og skøyteløper Marie Haugli kombinerer studier med toppidrett

Marie Haugli er ernæringsstudent ved AMH. Hun går siste året på bachelor i ernæring og er samtidig i norgestoppen på skøyter. Det er krevende å kombinere studier med toppsatsing på skøyter, men nettstudier gjør det likevel mulig å studere samtidig som man driver med toppidrett. Når vi tar kontakt med henne er hun på treningssamling på Mallorca.

– For meg har det fungert veldig bra å være nettstudent ved AMH. Det er den eneste måten jeg kan kombinere studier med toppidrett, da det er idrett jeg først og fremst satser på. Derfor er det utrolig viktig for meg at skolen er nettbasert og at det er få dager som krever oppmøte. Ernæringsfaget passer også utrolig godt inn sammen med idretten, da kosthold er en viktig del av å drive med toppidrett. Jeg har lært mye som jeg har tatt med meg inn i trening og idrett, og også lært veldig mye om hvordan kroppen fungerer, forteller hun. 

Studier på høyskolenivå kan være krevende i seg selv, og sammen med toppidrett blir det til sammen mer enn en fulltidsjobb, men spør du Marie handler det mye om disiplin og jevnt arbeid.

– Tips til nye studenter er å jobbe kontinuerlig. I min situasjon så er det lett at det blir en del skippertak innimellom og det er mer stressende enn om du jobber jevnt og trutt. Om du kun rekker én time en dag, er det bedre enn ingenting sier hun.

AMH ønsker å legge til rette for studenter som satser innen idrett på toppnivå. Som en høyskole som tilbyr helsefag med en helsefremmende profil, ser vi at flere ønsker å kombinere studier hos oss med aktiv satsing innen idrett. Dette er noe vi stiller oss positive til og forsøker å tilrettelegge for, kommenterer rektor Tomm-Espen Strøm. Han legger til at han er imponert over Haugli sine prestasjoner.

– Vi er stolte over å ha slike fremragende studenter ved AMH!