Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus

Bedre studentliv!

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) er studentenes egen velferdsorganisasjon. SiOs hovedoppgave er å tilby deg som er student produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidra til at du trives.

Studenter som har studieplass ved AMH Oslo vil automatisk bli tilknyttet SiO. For studenter som har studieplass ved AMH Spania eller AMH Nett, er tilknytning frivillig. Tilknytning til SiO skjer iht gjeldende tidsfrister satt av AMH, og semesteravgiften faktureres av høyskolen. Innbetalt semesteravgift til SiO refunderes ikke ved studieavbrudd.

Har du betalt SiO semesteravgift kan du benytte deg av følgende tilbud:

Spar penger ved å bo i studentbolig fra SiO Bolig
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har nesten 9000 studentboliger i Oslo, fordelt på 24 studentbyer og – hus rundt omkring i byen. De har et bredt utvalg av boliger i ulike størrelser og standard, som passer for deg som student. SiO har boliger for single, par og familier, i tillegg til et godt utvalg av tilrettelagte boliger. Felles for dem alle er lave leiepriser.

Du kan søke om studentbolig når som helst, hele året. SiO har ingen frister og tildeler boliger fortløpende. Mange ønsker å flytte til studentbolig i august, og det kan derfor være lurt å søke innflytting på andre deler av året – da er ofte sjansen større for at du får studentbolig. Les om boligene og søk på sio.no/bolig

1 medlemskap – 5 sentre!
SiO Athletica legger forholdene til rette for at du skal ha et bra treningstilbud under studietiden til en studentvennlig pris. SiO Athletica har fem treningssentre sentralt i Oslo. Athletica Nydalen finner du i D-blokka på BI, Athletica Domus i Trimveien 4, Athletica på Blindern campus, Athletica Centrum i Holbergsgate 21 og Athletica Vulkan ved Mathallen ved Grünerløkka. Høsten 2018 åpner det sjette senteret i et lokale i Kringsjå Studentby.

De tilbyr alt fra enkle og effektive kondisjonstimer til tøff styrketrening, dans og yoga. Hos SiO Athletica finner du også flerbrukshaller, svømmehall, tennisbaner, squashbaner som du kan benytte deg av m.m. SiO Athletica arrangerer også kurs i bl.a. svømmeteknikk, dans, tennis, pilates og yoga. På alle sentrene finnes godt utstyrte treningsstudioer og de tilbyr også personlig oppfølging gjennom Athleticas PT-team. Les mer om Athletica her! sio.no/trening

SiO Helse er spesialister på vanlige studentutfordringer
SiO Helse er et unikt og helhetlig helsetilbud for studenter. I St. Olavs gate 32 har SiO Helse fastleger, psykologer, psykiatere, psykomotoriske fysioterapeuter og rådgivere tilgjengelig for deg. Her finner du også reisevaksinetilbudet. Tannlegene holder til på Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst, Colosseum senter, Sørkedalsveien 10A.

Like ved Handelshøyskolen BI i Nydalen har SiO Helse et legekontor hvor også rådgivere er tilgjengelig flere ganger i uken. I Holbergsgate 21 finner du et lege-, psykolog- og rådgivingskontor. Tilknyttet KHiO, i Fossveien 24, er rådgiver og psykolog tilgjengelig hver tirsdag, og ved OsloMets lokasjon på Kjeller så har SiO Helse rådgivere tilgjengelig.

Velg SiO som din fastlege mens du er student, og få tilbakebetalt dine helseutgifter over 350 kroner. Bytt fastlege og les mer om SiO Helses tilbud her: sio.no/helse

Gode hverdagsmåltider
SiO tilbyr mat og drikke til 50 000 studenter hver dag. Spisestedene ligger sentral på campus og de har et variert utvalg av smakfull hverdagsmat, med gode lunsj- og middagstilbud. Ta deg en pause og spis hos SiO Mat og Drikke.

Få oversikt over deres 40 steder, og sjekk menyen i SiO-appen. Les mer her: sio.no/matogdrikke

SiO Barnehage tar vare på barndommens magi
Med erfaring og entusiasme skaper SiO Barnehage et godt sted å være for nysgjerrige barn, slik at du kan fokusere på studiene. De har et høyt faglig nivå på innholdet i barnehagedagen. SiO Barnehage har et tilbud til totalt 600 barn i alderen 8 mnd. til 6 år, og halvparten av plassene er for barn under 3 år. Deres 10 barnehager ligger alle i nærheten av læresteder eller studentbyer. Hos SiO Barnehage får du som student også tilbud om lørdagsåpen barnehage, eksamensgaranti ved sykt barn, tilpasning av åpningstider i praksisperioden og sommerbarnehage. Barnet ditt kan selvfølgelig fortsette i barnehagen selv om du slutter å studere. Les mer om våre barnehager på sio.no/barnehage

Finn din studentforening hos SiO Foreninger!
I Oslo finnes det over 450 studentforeninger som er SiO. Det betyr at du som student i Oslo kan velge mellom 450 foreninger å ha det gøy med – eller du kan starte din egen studentforening.

Det finnes en studentforening for de fleste interesser, enten du liker idrett, kor, film, gaming eller rumpeldunk. I tillegg har mange studieretninger egne linjeforeninger. I foreningsoversikten kan du lese om alle foreningene som er tilknyttet SiO, og finne din forening. Dersom du derimot heller har lyst til å starte din egen forening, kan SiO Foreninger hjelpe deg med dette. For mer informasjon, sjekk ut sio.no/foreninger