Kjersti Nilsen

Kjersti er andreårs student ved Atlantis Medisinske Høgskole. Hun tar en bachelor i ernæringsfysiologi og forteller litt om sin opplevelse av hvordan det er å være student på skolen vår.

Kjersti Nilsen

Hvorfor valgte du å studere ernæringsfysiologi?

Jeg valgte ernæringsfysiologi for det er utrolig spennende! Jeg har alltid vært interessert i mat og trening, og ville lære mer om hvordan kroppen er bygd opp, hvorfor maten påvirker oss slik den gjør og hva som egentlig skjer inni kroppen vår når vi spiser.

Med denne kunnskapen vil jeg kunne jobbe med mennesker i alle aldre og livssituasjoner. Da vil jeg ha en variert og morsom jobbhverdag, noe som er viktig for meg.
Det er mange sykdommer som kan forebygges med nok kunnskap om ernæring.

Med dagens økning av befolkning, livsstilssykdommer, diabetes og fedme vil det være fler og fler som har behov for akkurat min hjelp i årene som kommer. Jeg ser derfor på ernæringsstudiet som en spennende og givende mulighet til å gi andre mennesker en bedre hverdag.

Hvorfor valgte du akkurat Atlantis Medisinske Høgskole?

Jeg valgte Atlantis Medisinske Høgskole fordi jeg ikke hadde kjemi og fysikk fra videregående og på Atlantis Medisinske Høgskole hadde jeg mulighet til å komme i gang med studiene direkte, mens jeg tok kjemi og fysikk ved siden av.

I tillegg hadde jeg hørt at foreleserne var helt supre av tidligere studenter.

Jeg hadde også lyst til å bo i Oslo, men ha muligheten til å ta ett utenlandsopphold. Så når jeg sjekket ut skolen nærmere var det ingen tvil om at denne skolen var perfekt for meg. Skolen gir meg muligheten til å studere enten i Oslo, Spania eller hvor som helst i verden via nettstudiet. Med så mange forskjellige muligheter kunne jeg ikke velge noe annet sted.

Hvordan opplever du studiene ved Atlantis Medisinske Høgskole?

Studiene er krevende, men utrolig gøy. Bøkene blir mer og mer spennende for hver dag som går og man lærer noe nytt hver dag. Det er viktig at studentene jobber jevnt og trutt. Ernæring er komplisert, men gjennom forelesninger, gruppeoppgaver og selvstendig lesing blir studiehverdagen variert og morsom.

Det jeg liker best med studiet er alt det spennende vi lærer. I det siste har ernæring vært et hett tema i mediene, og da er det utrolig gøy å kunne bekrefte eller avkrefte gamle myter ut i fra den teorien vi har lært oss. Alle fagene er spennende, noen mer krevende enn andre, men alt i alt et utrolig spennende studie.

Hva syntes du om skolen fasiliteter?

Skolen er fantastisk, vi har den beste utsikten i byen. Nå bytter vi lokaler fra høsten av og satser på at det blir minst like bra. Kantinen vår er et supert samlingssted og guttene bak disken er utrolig hyggelige. I tillegg lager de fantastisk mat, bedre enn alle andre skolekantiner jeg har vært i.

Fortell litt om hvordan du opplever faglærere og læringsmiljøet ved Atlantis Medisinske Høgskole.

Foreleserne er helt topp, de er profesjonelle og sitter på utrolig mye kunnskap. Allikevel klarer de å formidle faget på en enkel måte slik at studentene forstår innholdet. Dette er en egenskap jeg setter utrolig pris på. Jeg syntes også det er topp at vi har forskjellige forelesere i ulike emner, da får vi inn de aller beste på akkurat det temaet vi lærer om. Hvis det allikevel skulle være noe man ikke forstår så svarer faglærerne både på mail eller setter opp en time hvor man kan få klarhet i de emnene som er uklare.

Hvilke tanker gjør du deg om fremtiden som ernæringsfysiolog?

Jeg har lyst til å ta en mastergrad, men har ikke helt bestemt meg for hvilket emne enda. Jeg er veldig interessert i idrett, så drømmen er nok å kunne jobbe med toppidrettsutøvere. Samtidig har jeg veldig lyst til å jobbe med forebyggende arbeid og opplysning. Det hadde vært utrolig gøy å startet opp som selvstendig næringsdrivende, men første mål på agendaen er en mastergrad.

Hvem vil du anbefale studiet til?

Dette studiet passer for alle som er opptatt av kosthold og helse og som syntes ernæring er spennende. Samtidig bør man ha en interesse for å hjelpe andre, enten med forbygning av sykdom, inntruffet sykdom, opplysning, planlegging i forhold til idrett eller jobbe med utvikling i matvareindustrien.

Kjersti Nilsen, Bachelor i ernæringsfysiologi andre året.

Tilbake til siden om studentliv.