Møt en Spaniastudent!

”Jeg har tatt tre semestre i Spania! I løpet av den tiden fikk jeg venner for livet!”

Møt en Spaniastudent!

 

Johannes Grødal studerer ernæringsfysiologi ved Atlantis Medisinske Høgskole. Han er fra tidligere utdannet som restaurantkokk og forteller her litt om sin motivasjon for å ta bachelor i ernæringsfysiologi i tillegg.Interessen for mat og trening har alltid vært en viktig del av livet mitt. Det å forstå mer av kroppens sammensetning i forhold til kosthold og trening virket interessant. Slik var det jeg bestemte meg for å ta bachelor i ernæring.

Vi var to kamerater som ville utforske faget, ved Atlantis kunne vi gjøre dette utenlands også. Jeg har tatt tre semester i Spania, ett på nett og to ved skolen i Oslo. De nye lokalene til skolen i Spania var virkelig bra og moderne!

Klassene var mindre enn i Oslo og en fikk et tettere forhold til forelesere og lærere. Jeg tok anatomi & fysiologi, grunnleggende ernæring og kjemi i Spania. I løpet av de tre semestrene fikk jeg venner for livet. Det var veldig sosialt og veldig kjekt! Vi satte i gang fadderuke, som gir en god kickstart på skoleåret!

Hotellet man bor på er fint, med badebasseng og alt det en trenger. Jeg bodde etterhvert i egen leilighet. Jeg behøvde ikke å jobbe de 9 månedene jeg var i Spania. Jeg jobbet i ferier og slikt når jeg var hjemme i Norge, for å ha ekstra penger.

Jeg lærte meg litt også "feriespansk", siden en kan ta spanskkurs på skolen.Kosthold i forhold til god helse, trening og sykdom, er det som interesserer meg mest ved studiet. Som kokk har utdanningen innen ernæring gitt meg en større forståelse innen næringslære, livsstilssykdommer og hvordan hindre å utvikle disse.

Jeg går siste året på Atlantis nå! Muligens tar jeg en master i en eller annen retning (fedme, klinisk), og bruker min kunnskap som kokk i kostveiledning og livsstilsendring.

Gå tilbake til siden om skolen i Spania.